субота, 18. фебруар 2017.

Drugi pišu: Vlada Sinđelić - Rotšildova hobotnica nad Balkanom

Preuzeto sa http://www.ceopom-istina.rs/globalizam/zavera/rotshildova-hobotnitsa-nad-balkanom/

Влада Синђелић - Ротшилдова хоботница над Балканом


vlada sindjelicЈугославију је требало поделити како би империја Ротшилд и остале мулинационалне компаније у облику и под именин разних компанија могле “купити”, инсталирати и контролисати све профитабилне послове на целом овом простору. Марксизам, глобализам, мондијализам, нови светски поредак, либерализам… све су то еуфемизми за појам који представља невидљива империја фамилије Ротшилд.
Ротшилди не умиру, они само одлазе у историју, а на њихово место неупадљиво долазе њихови синови и унуци.
С позорнице је, како се шушка, отишао стари газда Јакоб, а на његово место долази син Натан (Nathaniel Filip Rothschild, који носи име родоначелника енглеских Ротшилда). Тешко бреме је пало на нејака плећа младог наследника.
Натан није сам. У вођењу империје помоћиће му стричеви Евелин и Едмунд и остали чланови енглеске фамилије (Катрин, Ема, Леополд…), али и рођаци из Француске (Давид, Едуард…).
Фамилија Ротшилд има своје гувернере, премијере, министре, надзорнике који воде рачуна да се све одвија по великом плану.
Европску унију су створили Ротшилди (Шуман, Хазар). ЕУ представља експлоататора Русије, коју треба ослободити баласта Сибира. За тај посао Ротшилди су у радни однос примили...
Сороша, Березовског, Ходорковског, Каспарова, Митала …
Да би открили позадину и узроке ових збивања, нужно је завирити у мрачну историју хазарске династије Ротшилд, идентификовати агенте, сиве кардинале, полакомљене политичаре, као и механизме њиховог деловања.
Кренимо од Ротшилда, главних играча. Они су ти који који се налазе на врху пирамиде.

Ко су данашњи Ротшилди?
Иако се још од Другог светског рата, од стране Ротшилдових одељења за формирање јавног мнења, шири уверење да је њихова моћ данас безначајна и да ће остати упамћени по винаријама у Француској или вртовима и као филантропи у Великој Британији, стварност нам пројектује потпуно дијаметралну слику. Ослањајући се на темеље које су поставили деде и очеви, данашњи потомци довршавају мисију која траје више векова. Ротшилди представљају данас локомотиву хазарског воза који иде ка Русији и огромним сибирским пространствима. Тај воз, који пролази и преко Балкана, треба напунити армијама новопримљених чланица НАТО пакта, које ће се борити за империју Ротшилда.
Мало је познато да су Ротшилди скривени власници америчких Федералних резерви, Париског клуба, Лондонског клуба, као и контролори Међународног монетарног фонда и Светске банке.

1) Lord Jacob de Rothschild.
2) sin Nathaniel
3) Baron David de Rothschild,
4) Sir Evelyn de Rothschild
5) David Rockefeller, Sr. (чији је син Nick, док му је овај нудио гувернерско место Неваде, причао филмском режисеру Aaron Russo-u o 9/11, пре него што се и десило)
6) Nathan Warburg,
7) Herr Heinz (Henry) Kissinger,
8) George Soros, финансијер и манипулатор
9) Paul Volcker, глобалиста и економски саветник Zbigniew-u Brzezinski-om
10) Larry Summers, Обамин економски саветник
11) Lloyd Blankfein, CEO, Goldman Sachs
12) Ben Shalom Bernanke, шеф Федералних резерви, банкстер
Да би боље упознали новог краља и његове војводе, погледајмо личну карту и хронологију ове династије. Све је почело крајем 18. века од Мејера Амшела (негде Мозес Бауер) Ротшилда. Ротшилди (што у преводу значи “црвени штит”) су пореклом из Франкфурта, не случајно, највећег финансијског центра у ЕУ. Оно што је врло индикативно, је, да се у Франкфурту налази седиште Централне Европске Банке и свих водећих европских и америчких банака, које су већином под контролом династије. Франкфуртска берза (једна од најзначајнијих у свету) је део “Deutsche Börse” која је у власништву Ротшилда преко “Children’s Investment Trusт” и “Atticus Capital” с једне стране и својих подружница “Merrill Lynch” и “Fidelity Investments”.
О томе ко су Хазари, писац Дејан Лучић каже: ”Од данашњих Јевреја 0,90% су пореклом Хазари. То је једно турско-азијско племе, које је примило јеврејску веру средином 8. века. Када им се царство у 10. веку распало, населили су се широм Русије и Европе, а касније и на америчком континенту. Они су конвертити и уопште немају семитско порекло. Семитски Јевреји потичу из Палестине и њих је отприлике 7 до 10 посто.”
Амшел је имао пет синова, које је распоредио широм Европе. Саломон је отишао у Беч, Карл у Напуљ, Натан у Лондон, Џемс у Париз а пети син Амшел је остао у Франкфурту. Синови и њихови потомци су за непуних двеста година у потпуности покорили и подјармили запад. Тако су постављени темељи “Pax Judaica”. Главну реч води енглеско-француски тим Ротшилда на челу са Натаном, сином Јакоба Ротшилда. Енглески тим предводе времешни Едмунд и Евелyн са младим Натаном, а француски, Гај Ротшилд са синовима Давидом и Едуардом.

ЕНГЛЕСКИ РОТШИЛДИ (Мејерови синови)
Енглески огранак Ротшилда је основао Натан Мејер, трећи Амшелов син. Током 19. и 20. века  успостављено је јединство британске круне и ове фамилије, тако да је новија историја Британије нераскидиво везана за хазарску династију. Данас, хазарски тријумвират чине споменути Евелин, Едмунд и Натхан.
Едмунд Ротшилд (1916)
Каријеру је градио форсирањем британско-хазарских интереса у послератном Јапану. У сарадњи са Винстоном Черчилом основао је BRINKO (British Newfoundland Development Corporation) корпорацију у Канади. Едмундова кћер Катрин је жена Маркуса Агиуса, председника “Barclays” глобалне финансијске групе (након куповне ABN-AMRO, холандске банкарске групе, ове две Ротшилдове групације су постале једно тело). Маркус се налази и на челу BBC-а.
Евелин Ротшилд (1931)
Кум Црног племства, десна рука краљице, вођа Илумината, вођа интернационалних циониста, власник Израела, главни банкар Ватикана, и контролор светског снабдевања новцем. Према Бену Фулфорду,  недавно је овлашћења пренео на Давида Ренеа Де Ротшилда.
Након уједињења енглеске и француске Ротшилд финанцијско-банкарске групације, и уступању водећих позиција у истим, остао је на челу огромне NM Rothschild & Sons, инвестиционе банке из Лондона. Под контролом Евелина налази се штампа (лист Economist, Daily Telegraph …). Основао је Асоцијацију за проучавање историје банкарства и финансија са седиштем у Франкфурту.
Поседује међународну корпорацију De Birs, једну од водећих у области експлоатације, обраде и дистрибуције дијаманата. Са супругом Лин Форестер контролише “First Mark Communications International LLC”, као и “Field Fresh Foods” с индијском фамилијом Митал, која заправо има улогу заступника Ротшилдових интереса и капитала (велика “Bharti” група).
rothschild 2У подручју политике Евелинови главни агенти (укључујући и Сороша) су Норман Ламонт, Петер Менделсон, Оливер Летвин и Вернон Џордан (сви Хазари!). Ламонт утиче на Конзервативну странку и потенцијалног премијера Михаела Хауарда (Хазар). Био је министар финансија за време мандата Маргарет Тачер. Учествовао је на регионалним конференцијама заједно са Стјепаном Месићем и Борисом Тадићем. Петер Менделсон је актуелни министар В.Британије у ЕУ и близак је лабуристима и Тонyју Блеру. С друге стране, Вернон Џордан (Lazard bank) је веома утицајан у Демократској странци у САД (био је саветник Била Клинтона, водио кампању за Џона Керија 2004. године).
Супруга Лин је финансирала председничке кампање Била Клинтона а такође је и блиска пријатељица Хиларy Клинтон.
Иначе, Евелин је врло близак са Војводом од Јорка, принцом Едуардом (син краљице Елизабете), што открива само део дугогодишње спреге британске краљевске династије и фамилије Ротшилд.
Натан Филип Ротшилд (1971)
Натан је син Јакоба Ротшилда, од кога је наследио безброј пословођа, агената, утицај на виталне политичке, економске, медијске и војне институције широм света, па чак и Бутринт, археолошко налазиште у Албанији. Компаније и корпорације “RIT Capital”, “Atticus Capital”, “JNR Limited”, “NM Rothschild”, “Vanco”, “Trigranit”, “British Petroleum”, Rio Tinto су само део средстава које стоје Натану на располагању, новом краљу у походу на исток. За ту сврху на услузи су му, поред западне номенклатуре у оквиру ЕУ, НАТО-а, Британије, и бројни финансијски и политички оперативци широм Евроазије (Сорош, Березовски, Ђукановић, Митала …)

ФРАНЦУСКИ РОТШИЛДИ
Давид Рене Ротшилд (1942)
Француска династија Ротшилд, коју је основао Џемс Мејер, представља бочну подршку британском тријумвирату. У том смислу, појављују се Давид Рене и Едуард Ротшилд, синови Гаја Ротшилда. Давид се налази на челу NM Rothschild групације, која је подељена између енглеских и француских Ротшилда. Налази се на челу “Rothschild & Cie Banque”, утицајне инвестиционе банке у Западној Европи.
Едуард Ротшилд (1957)
Давидов полубрат Едуард је такође члан инвестиционе банке. Поред тога, контролише угледни француски лист “Liberation”. Налази се на челу “Imerys”, металуршке компаније која је у власништву Ротшилда од 1880. године.
soros 1

ДЕЛОВАЊЕ РОТШИЛДА У СРБИЈИ
Нови краљ у Србији наступа у више трака, помоћу којих настоји да заузме рударске базене, енергетику, прехрамбену индустрију, медијско тржиште… У првој траци се налази, већ дуже време усидрени, Џорџ Сорош, који представља круцијалну полугу експанзије Ротшилдових ка истоку и први експонент Натана Ротшилда у Србији.
Ротшилди никада не раде без посреднка: велепосланици Канаде и Мађарске Шандор Пап и Роберт Мек Доугал, Канадски економски саветник Ђурђевка Черемић, председник ТриГранит корпорације Шандор Дамиан, потпредседник за спољне послове ТриГранит-а Петер Лоринце, бивши министар инфраструктуре Велимир Илић и председник Управног одбора Српских железница Павао Поповић, као и некадашњи генерални директор Српских железница Миланко Шаранчић и директор ЦИП-а Милутин Игњатовић.
Џорџ (Шварц) Сорош, главни агент Ротшилда
Џорџ Сорош је мађарски Јевреј (Хазар), рођен у Будимпешти 1930. године као György Schwartz (родитељи су 1936 променили презиме у Сорош). Школовао се у Лондону и педесетих година одлази у САД. Значајну улогу у његовом развоју имао је чувени Хазар Карл Попер, који је аминовао пројекте Сороша и био његов гуру. У свету се овај “сиви кардинал” приказује као “Робин Худ компјутерског доба”, зато што, тобож, узима новац од богатих држава и срдачно их дели источној Европи и Русији, преко својих фондација.
На тај начин инсталира “демократију” и “грађанско друштво” у земље које су напаћене и исцрпљене у комунизму, а тај комунизам су ове земље инсталирали управо ти исти Ротшилди. Каријеру је градио финансијским шпекулацијама широм света, и то највише захваљујући својој фамилији инвестицијских фондова “Quantum Fond”, у коме су директори, истовремено и његови агенти, италијански и швајцарски финансијери. Веза Сороша и Ротшилда се остварује преко мреже поверљивих људи који седе у управним одборима фондова, трустова, компанија, банака … Један од таквих је био извесни Рихард Кач (такођер Хазар), члан одбора “Quantum Fondа”.
У исто време је био на челу “Rothschild Italija S.p.A” и у одбору комерцијалне банке “НМ Ротшилд & Синови” у Лондону. Други битан играч је Нилс О. Таубе, такођер члан Quantumа и партнер инвестиционе групе “St. James Park Capital”, која сада припада Натану Ротшилду.
Веза се остварује и преко Societe Generale Banke, у којој се налази директор Michael Cicurel, председавајући менаџмента Едмунда Ротшилда и члан савета Rothschild & Cie Banque. Такође, чест партнер Сороша је био и Џемс Голдсмит (Хазар), рођак династије Ротшилд.
Сорошева мрежа у Србији
У Србији, овај сиви кардинал врши припрему терена за Натаниела Ротшилда и представља значајног креатора политичке, правне, привредно-финансијске, културне, медијско-информативне слике друштва. На том путу настоји да истисне цркву, језик, писмо, историју, национализам… Своју мрежу утицаја изградио још током деведесетих година преко “Фонда за отворено друштво”, “Фонда за хуманитарно право”, “Хелсиншког одбора”, “Београдског круга”, “Европског покрета”, “Центра за антиратну акцију”, “НУНС-а” , “АНЕМ-а”, “ОТПОР-а”.
Данас, све водеће невладине организације јесу истурено одељење Ротшилда, и задужене су, не само да остваре што већи политички утицај, већ и за психолошко обликовање нације. Путем перманентног инпутирања геноцидности, злочиначке нарави и колективне кривице, ове фантомске организације желе створити страх и срамоту у народу, која треба да се материјализира у виду индиферентности према комадању земље, расрбљавању или боље речено, колонизацији. То се спроводи и у форми либерализма, који треба да метастазира у институцијама државе, у породици, нацији, традицији, култури … те на тај начин треба осигурати несметан продор Ротшилдовој империји. Сорош манипулише разна невладина удружења и удружења за људска права у циљу наметања колективне кривице.
paskaljević
Мотиви Сороша и клике нису хуманитарне и хуманистичке природе, већ се ради о луциферијанцима које мотивише једино похлепа. Поред електронских медија, на Сорошевом списку се налазе дневни листови и часописи, издавачке куће. Под истом контролом се налазе инфо агенција Сенсе и две водеће информативне агенције у земљи, Бета и Фонет. Ове агенције су истовремено и подружнице  AP (Asociated press) i Reutersa, које су у власништву Ротшилда још од 19. века. Сорош је остварио инфилтрацију и у културне и образовне институције, позоришта, Народну библиотеку, Историјски архив, САНУ …
Око себе је окупио велику групу глумаца, редитеља, драмских писаца, музичара, књижевника, научника, аналитичара, бивших дипломата … помоћу којих ради на анимирању што већег броја присталица. Преко два Горана, Марковића (чији је ментор Бернард Леви, велики пријатељ Бернарда Кучера) и Паскаљевића врши се сатанизација Срба на филмским фестивалима. Ваља споменути и следеће образовне организације Сороша: Универзитет Унион, Алтернативна академска образовна мрежа (ААОМ), Београдска отворена школа, Центар за женске студије (настао из феминистичке групе “Жена и друштво”)
У њима се врши регрутација будућих Сорошевих најамника. Центар за унапређивање правних студија Human Rights Watch (HRW) је такође присутан. У истом табору се налази ЦЕСИД и остале организације које се баве испитивањем јавног мнијења.
Политичка аквизиција Ротшилда
Поред “невладиног” сектора, Сорошеве руке се налазе на финансијама, које се контролишу преко разних “експерата” финансираних посредством “Отвореног друштва”. Поред овога треба и истакнути да Сорош има учешће у “Societe Generale” банци, која заузима значајан простор на финансијском тржишту. Хашки трибунал је такође финансиран од стране Сорошевих фондова.
Интереси Ротшилда на Косову и Војводини
Значајна предузећа Ротшилда на овим просторима су “Carlyle Group” и Међународна кризна група (ИЦГ) која је на челу са Сорошем, водила вишегодишњу кампању за независно Косово. Групу, поред Сороша, финансирају и Руперт Мурдок (SKY медијска кућа), Goldman Sachs, J.P. Morgan… Међу члановима ове групе се налазе или су се налазили Марти Ахтисари, Џемс Лаjон, Мортон Абрамовић, Луис Арбоур, Збигнев Бржежински, Весли Кларк, Михаил Ходорковски, Торвалд Столтенберг ….
Независност Косова и Метохије је и интерес Ротшилда, јер оно има огромне резерве олова, цинка, злата, угљеника … Независност је од суштинског интереса за Ротшилдове рударске и металуршке компаније, које би у таквој ситуацији имале чист простор за преузимање дефицитарног рудног блага и енергетских ресурса. Поред пожтрвованог залагања за отимање Косова, Сорош и МКГ пажњу усмеравају и ка Војводини, коју, у сарадњи с покрајинском управом, желе ставити на сто за којим седе Хрватска, Мађарска и Румунија као пуномоћници Ротшилдових. У том смислу се форсира “пандунавски пројект” иза којег стоје Немачка и Аустрија.
eu-strategija-za-dunavsku-regiju-dunavski-financijski-dijalog
Војводина би се, према тој замисли, требала угурати у такву подунавску конфедерацију у форми “Европске регије”. Немачки посланик Зобел је недавно, не случајно, скренуо пажњу на то. На терену се пројекат спроводи куповином пољопривредних комбината, шећерана, млекара, уљара, банака … Пољопривредна земљишта у све већем броју купују Хрвати, који су већ купили неколико важних прехрамбених предузећа.
Агрокор је преузео Дијамант из Зрењанина, Фриком … Нексе Група је купила Полет ИГК, “Стражилово”, има удео у прдузећу грађевинског материјала “Тоза Марковић”, (такође поседује и фабрију за производњу вапна и камена “Јелен До”), купљен је Сомболед …С друге стране и Аустрија и Немачка позиционирају своје компаније у покрајни. Немачка компанија “Nordzucker” је купила шећеране у Војводини. Са МК комерцом је основала компанију Суноко, и на тај начин дошла до десетине хиљада хектара земљишта. “Stada” је купила Хемофарм. VAC је купио новосадски Дневник … Аустријска Ерсте банка је за седиште изабрала Нови Сад, где су се такође сместиле ОТП банкарска група и Металс банка.
Са овим коинцидира и све интензивнији улазак Мађарских компанија у Србију и регију заједно с политичким утицајем мађарске владе, иза којих стоји Натан Ротшилд. Треба рећи и да су Срби у Аустрији добили статус националне мањине, тако да би то био и положај у будућој конфедерацији, која би представљала реализацију пројекта “Алпе-адриа”, инкарнацију Хабсбуршке Монархије.
Инвестициони фондови
Другу траку у којој наступа Натаниел Ротшилд чине инвестицијски фондови с Девичанских и других егзотичних острва, који су у привидном власништву “руских Јевреја” (заправо Хазара). Најмоћнији међу њима је “Салфорд” са Девичанских острва, иза којег стоји Борис Березовски (Хазар) са капиталом Ротшилда. Фонд је основан 2001. године у Лондону и данас поседује скоро целокупну млекарску индустрију у Србији ( Имлек, Новосадска млекара, Млекара Суботица, Импаз, Земун), Бамби концерн, Књаз Милош … Оснивач Салфорда је Еуген Џефи, Хазар из Русије, који је каријеру градио у Алфа банци из Русије која је везана за Бориса Березовског и Фридмана.
Борис Березовски, агент Ротшилда задужен за рушење Путина, члан је у одбору Салфорда, као и  Лорд Тим Бел, некадашњи саветник Маргарет Тачер, који је врло близак са Березовским, Рупертом Мурдоком, Виктором Јушченком, а био је у добрим односима и с Јељцинон. Осим тога, председник овог фонда је Клаус Мангел који је са Борисом Березовским вршио продају Мерцедесових аутомобила у Русији. Поред Салфорда, своју позицију јача “Ashmore” инвестициони фонд, који је недавно преузео “Carnex” од Мидланд Рисорсиза. Ashmore се налази под контролом Ротшилдовог Atikusa. Наиме, власник Ashmoreа је Михаел Бенсон, некадашњи члан “Amvescap Plc”, компаније у којој се налази капитал Atikusa.“Midlend Resources” је трећи значајан инвестициони фонд којим управљају Александар Снајдер и Едуард Шифрин (обојица Хазари!). Мидланд група је власник хотела Парк и Касина (најстарији београдски хотел), као и луке Панчево.
Краљевски наступ
Трећу траку колонизације чине компаније у области грађевинарства, рударства, металне индустрије, финансија, банкарства, издаваштва од којих је већина директно везана за Натана Ротшилда. Једна од њих и истовремено најактивнија у регији је “ТриГранит”, са седиштем у Будимпешти, која је за последњих неколико година израсла у регионалног гиганта и лидера у крупним Ротшилд и ТриГранит инвестицијским пројектима. Изградила је низ пословно-финанцијских центара у Пољској, Словачкој, Мађарској, Словенији, Румунији, Бугарској… У Хрватској ће градити спортску арену од 20.000 места са пословним комплексима.
У Србији, Тригранит-у је поверена изградња жељезничке станице “Прокоп” (за сада није започета). Подружница “Риотинто” (једна од највећих светских рударских компанија) је добила концесије да експлоатише руду бора (које има још једино у Кини и Турској) у околини Баљевца на Ибру. Присутне су и остале рударске компаније, Glenkor коју контролише преко свог агента Марка Риха (Хазар), Phelps Dodgе у којој се налази капитал “Атикуса” (Ротшилдов инвестициони фонд). Ове две компаније конкуришу за преостале рударске базене. Преко индијске компаније “Митал” је купљен Магнохром из Краљева. Иначе породица Митал је дугогодишњи заступник династије Ротшилд.
Magnohrom-Kraljevo
У управи Митала место заузима Вилбур Рос, дугогодишњи банкар Ротшилда. Поред Митала, са истоименом породицом, Ротшилди држе и “Field Fresh Foods”, компанију која се бави производњом и извозом хране из Индије. Банкарски и финансијски сектор се такође налази под доминацијом династије. Водеће банке, попут Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale су под контролом Ротшилда. Полуга којом се осигурава контрола је Антон Бернхеим (Хазар), који се налази на челу Delta Generale групе.
Грчке банке “Piraeus” и “Laiki”, се налазе под контролом Марфин финанцијске групе, у којој се налази Ротшилдов капитал. Шандор Гањи, један од “сувласника” Тригранита, омогућује Ротшилду ширење у области банкарства са ОТП банкарском групом. ОТП је у Србији купио три банке: Кулску, Нишку и Цептер банку.
Металс банка из Новог Сада је купљена посредством Ротшилдовог “JNR Limited-a” (Jacob and Nathaniel Rothschild), инвестиционог фонда. Млади Ротшилд контролише и мађарску нафтну компанију МОЛ, такође преко Гањиа. МОЛ је на српском тржишту присутан од 2005. године и био је озбиљан кандидат за учествовање у приватизацији нафтне индустрије. Треба рећи и да је NM Rothschild финансијски саветник НЛБ Континентал, словенске банкарске групе. Ротшилди су учествовали и приликом приватизације Мобтела. У издаваштву су присутни преко словенске “Младинске књиге”, која је део “Reader’s digest”, америчке компаније чији је део недавно купљен од стране Ротшилда Шандор Гањија.

ЦРНА ГОРА, TERRA ROTHSCHILDIANA
Долазак делегације Ротшилда, непосредно по окончању референдума о одвајању од Србије (који је проведен у режији истих), означио је ударање печата “colonized” на једну од најстаријих српских земаља. Јакоб Ротшилд и Натаниел Ротшилд су на тај начин добили још једну колонију.
Црна Гора је данас потпуно купљена од хазарских компанија које предводе Ротшилди. Образац је идентичан. Колонизацију, као иу регији, предводе Ротшилди, поред њих су “руски” бизнисмени, Сорош и други. Треба присвојити луке, ресурсе, металуршке комбинате, туристичке капацитете… Као у Србији и осталим државама регије, Сорош је је претходно изградио мрежу невладиних организација. ЦЕДЕМ, Хелсиншки комитет за људска права, “Human rights action” i “Hominem querum” су само неке од њих. На то се надовезују контролисани медији (АНЕМ), преко којих је водио, испоставило се, успешно, антисрпску кампању. У сарадњи са Европским организацијама и Венецијанском комисијом (у којој је члан и Војин Димитријевић) активно је помогао пројекат независности.
Петер Мунк
Петер Мунк (Натаниелов пословођа, Хазар) је преузео, преко ОТП-а, ремонтни завод Арсенал из Тивта, у коме ће Тригранит градити велику марину. Иста компанија планира градњу пословно-финанцијских центара у Подгорици, Улцињу, Будви …
Први водитељ, Гањи (ОТП банкарска група), је окупирао банкарски ареал куповином Црногорске комерцијалне банке, која покрива више од половине тржишта у Црној Гори. Као савезници се појављују Ротшилдова Societe Generale banka која је преузела Подгоричку банку. NLB group је купио Монтенегро банку …
Осим тога, Rothschild-Ganyiev MOL ускоро постаје стратешки партнер државној нафтној компанији Монтенегро Бонус. Мило Ђукановић, који је Ротшилду дао “бланко чек” заузврат је добио директорско место у Триграниту, што довољно говори о његовим заслугама у процесу колонизације.
Монет, мобилни оператер у саставу Deutsche telekoma се налази под индиректном контролом Ротшилда!
milo-dukanovic-snimljen-rodendanskoj-zabavi-rotsilda-slika-49810
Олег Дерипаска
Врло важну улогу у колонизацији Црне Горе има Олег Дерипаска, хазарски мултимилијардер из Русије. Натаниел Ротшилд се и сам хвалио да негује одличне односе с њим. Дерипасака, као један од Ротшилдових огранака, је са “својом” компанијом Русал купио КАП (комбинат алуминијума Подгорица).
Преко компаније “Саламон” је преузео рудник боксита у Никшићу. Треба рећи да Русал и Гленкор често наступају заједно. Аустријска компанија “Strabag”, у којој Дерипаска има значајан удео, је купила подузеће “Црнагорапут”.
Купују се туристички објекти, атрактивне локације на приморју, грађевинска земљишта.
Како би осигурао ову колонију, Ротшилд је основао организацију за дугорочно стипендирање студената из Црне Горе.
ДЕЛОВАЊЕ РОТШИЛДА У ОСТАЛИМ ДЕЛОВИМА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ
Република Српска
У Републику Српску, која се налази под константним притиском у циљу њеног потпуног нестајања, Ротшилди су ушли, путем Сорошевих заклада, Mittal Steel корпорације,  Салфорда… Сорош је, по устаљеном обичају, основао више невладиних организација са истоветним циљем као и у Србији (Хелсиншки комитет за људска права, “Lex international и друге). Сорошеви медији су окупљени око међународне организације “Press Now” и Сорош медија центра из Сарајева. Неки од тих медија су “Независне новине”, Алтернативна телевизија Бања Лука, Нет новинар …
У области државних предузећа, Салфорд је купио бањалучку млекару, највећу у Републици Српској. Компанија Стабаг (Дерипаска) је добила концесије за изградњу мреже аутопутева.
Компанија Mittal Steel Зеница је купила РЗР Љубија, комплекс рудника с великим залихама железне руде. Треба напоменути да су присутне и руске државне компаније “Južuralzoloto”, која је постала стратешки партнер рударском комбинату Сасе из Сребренице, и “Zarubežnjeft”, која је купила рафинерије нафте и уља (Модрича, Петрол). На тај начин је осујећен даљи продор MOL-а и Mittalа.
Федерација БиХ
У муслиманско-хрватском ентитету, у области рударства и металургије предњачи Митал група, која је заузела Зеничку челичану, једну од највећих на Балкану. Миталу је припојен и рударски комплекс Љубија из Републике Српска.
Област енергетике је резервирана за МОЛ, који је купио државну нафтну компанију Енергопетрол. Инвестицијски фонд Бориса Березовског, Салфорд, је преузео индустрију млека (Млекопродукт – К. Дубица, Campomil – Сарајево). Очекује се и преузимање љубљанских млекара које обухваtају тузланску млекару.
Сектором банкарства и финансија су загосподариле Ротшилдове банке Уникредит, Интеза …
У Федерацији је, још од 1993, присутан Сорош са мрежом невладиних организација. Та мрежа је, као и у осталим државама, изразито антисрпски настројена. Међу виђеним члановима Сорошевог отвореног друштва су били Јакоб Финци и Иван Страус (Хазари). Поред Отвореног друштва, могу се споменути “Образовање гради”, Центар Сарајево, Хелсиншки комитет, “Жене Босне” и друге невладине организације. Од медија контролира дневни лист “Ослобођење”, магазин “Старт”, телевизију НТВ Хајат, новинску агенцију “ОНАСА” …
Хрватска
За разлику од осталих држава Балкана, Хрватску Ротшилди окупирају претежно из Мађарске, која представља базу ширења хазарске династије. Преко Уникредит и Интеза банке преузели су Загребачку и Привредну банку.
У Хрватској је Сорош мање присутан него у осталим земљама. Најачи адут из невладиног сектора је Жарко Пуховски.
Поред МОЛ-а који је преузео нафтну компанију Ину, друга значајна Ротшилдова компанија у Хрватској је Тригранит. Основан је конзорциј Ингра-Тригранит (Ингра-на челу је Игор Опенхеим, Хазар). Конзорцијум ће градити спортску арену у Загребу, капацитета 20.000 мјеста. Тригранит, такођер, има амбициозне планове на хрватском приморју.
У подручју телекомуникација је присутан Т-Мobile.
ina-mol-omv_W
Македонија
Бивша република, након разбијања Југославије, дели судбину осталих колонија регије. Другим речима, суверенитет и неyaвисност су остали на нивоу теорије док се с друге стране спроводи тиха окупација земље и ресурса уз обећање “светле будућности” у ЕУ. Истовремено се форсира проалбанска опција која треба да заокружи пројекат Велике Албаније.
Централно место у Македонији заузима Mittal steel Скопље, дeо Митал корпорације, који је купио металуршки комбинат у Скопљу, чиме је осигурао доминацију у регији. У области банкарства, Охридску банку је преузео Societe Generale.
С друге стране, Сорош се отворено залаже за албанске интересе. У ту сврху користи бројне утицајне организације – Хелсиншки комитет, Центар за мултикултурно разумевање, Асоцијација за демократске иницијативе, у којима доминирају Албанци. Исти је случај и с медијима. Под Сорошевом контролом су телевизија “Shutel”, радио станице Vati, Life…
Сорош је такође кредитирао македонску владу теком 1994. године са 25 милиона долара. Током истог раздобља остварио велики утицај на тадашњег премијера Македоније Бранка Црвенковског. Бранко Црвенковски је отворено подржао план Мартија Ахтисарија за Косово.
Сорош има учешћа у македонском мобилном оператеру МТ преко преко “Stonebridge Communications”, компаније у којој има деонице. Иначе, МТ индиректно контролишу Ротшилди преко” Blackstone Group“, огромне финансијско-инвестиционе групе коју су 1985. основали њихови агенти Петер Џорџ Петерсон и Стефан Шварцман (Хазар). Обојица су претходно изградили каријере у Ротшилдовим филијалама “Lehman Brothers” и “Kuhn Loeb Inc.” Blackstone група је водећи деоничар “Deutsche Telekom”(T-Mobile), у чијем саставу се налази Мађарски мобилни оператер Matav, који је власник македонског мобилног оператера МТ. “Т-Моbile” је други мобилни оператер у Македонији.
ЗАКЉУЧАК
На путу до циља Ротшилди користе средства у виду реформи, транзиција, шок терапија, избора, референдума, сецесија, револуција, грађанских ратова, војних интервенција…
Народима се нуди “слобода”, “демократија” и добровољно ропство у замену за њихову независност и ресурсе!
Алтернативе су санкције, изолација и бомбардовање!
Бивша Југославија је била само етапа у походу Ротшлдове империје ка истоку…

Нема коментара:

Постави коментар