уторак, 7. фебруар 2017.

UnitedSatanists: Верске вође благословиле “Planned Parenthood” мега-клинику за абортус


 

Верске вође благословили “Planned Parenthood”
мега-клинику за абортус, хвалећи њено 'свето дело'

by Thomas D. Williams, Ph.D.13 Jan 2017Washington, DC

Више од 20 верских лидера различитих вероисповести окупило се у уторак да благослове нову мега-клинику за абортус коју...
у Вашингтону отвара организација “Planned Parenthood” (Планирано родитељство), хвалећи њено "свето дело".
"У скоро свакој поруци нашем особљу, ја говорим о нашем чињењу светог дела", рекла је др Лора Мајерс (Dr. Laura Meyers), председник и извршни директор Вашингтонског (Metropolitan Washington) одсека Планираног родитељства. "То потврђује светост нашег посла."(!!!)
Догађај је у организацији “Верске коалиције за репродуктивни избор” (Religious Coalition for Reproductive Choice), а чинили су га вође из различитих хришћанских деноминација, рабин, извршиоци абортуса, пацијент Планираног родитељства, хинду свештеник, имам преко Скајпа, визуелни ефекти и литургијски плес(?)".
Рабин Мајкл Намат (Michael Namath) из “Акционог центра за реформу јудаизма”(!!!) (Religious Action Center of Reform Judaism) предводио је вође вероисповести у молитви, позивајући се на обавезу да свет учине "целим и светим."
"Нека они који благосиљају наше претке доносу исцељење свима којима је потребно", рекао је Намат након рецитовања текста на хебрејском. "Боже, нека се твој дух спусти на ове старатеље, који служе као инструмент у твојим рукама."

Одређени број хришћана је учествовао, нудећи "прогресивне гласове" да се супротстави православном разумевању абортуса као греха убиства.
"Ја сам хришћанин дуже него што сам обезбеђивач абортуса", рекао је прослављени активиста про-избора Вили Паркер. "Жене су натеране да мисле да је ово неко зло место, где нема Бог."
Паркер је осудио оне који критикују жене за доношење "свете одлуке", мислећи на избор да абортирају своју децу.
"Наш одговор на проклетство је благослови", рекао је он.

"Конзервативних гласова је пуно", рекла је Рев Др Кристина Вајли (Dr. Christine Wiley) из “Баптистичке Уједињене цркве Христа” (Baptist United Church of Christ). " То покрива прогресивне гласове, али то не значи да прогресивни гласови нису ту."

Др Серина Флојд, медицински директор у Планираном родитељство, рекла је да "Пацијенти изражавају стид, кривицу или страх од тога како ће их Бог видети." Наглашавајући значај промене у перцепцији, Флојд је рекла: "Сада могу рећи пацијентима да је ово благословен простор."
Флоид каже да се радује што ће моћи да каже пацијентима да "они из вере такође подржавају ваше одлуке."

Вођама вероисповети путем Скајпа се придружио имам Daayiee Abdullah, наводно амерички први отворено геј имам. Два Хинду свештеника, Venkatesh Vadhyar и Bragadeesh Balasubramanian, такође су се придружили у благосиљању, бајајући да обезбеде "добре вибрације у згради", тако да свако ко дође "буде ускоро излечен".

Рев Кристина Вајли, Афричка Американка, повезала је своју подршку Планираном родитељству са историјском борбом црнаца у САД. "Афроамериканци су некада били подвргнути несрећи и угњетавању, тако да је ово само још једна ствар", рекла је она. "Били смо у горим местима од овог."

Прошле јесени, међутим, група од 26 водећих црних хришћанских свештеника и интелектуалаца написала је "отворено писмо" демократском председничком кандидату Хилари Клинтон, напомињући да абортус-по-жељи има "катастрофални утицај" на црну заједницу у САД
Црне хришћанске вође, укључујући осам Афроамеричких епископа, рекли су да црне бебе "умиру застрашујућом стопом," и питали: "Да ли су црни животи важни?"
У свом писму, свештеници су напоменули да је стопа абортуса међу црнцима далеко већа него међу белцима, са "365 црних беба абортираних за сваких 1000. које су рођене".
"Црнци чине отприлике 38% свих абортуса у земљи, иако чине само 13% становништва" рекли су, позивајући се на статистичке податке који су довели до тога да црни хришћански лидери говоре о "црном геноциду " који се чини рукама абортиониста.

На благословној церемонији у уторак, група је певала "Ово моје мало светло", химну узету из Христових речи својим ученицима, "Ви сте светлост света" и његов позив да они обезбеде светлост људима око њих.
Нису, међутим, певали другу химну инспирисану Христовим речима : "Све што радите најмањем од моје браће, то радите и мени."

Нема коментара:

Постави коментар